Zsákbamacska – színház Nagyatádon

Szerző: NKSK Közzétéve:

Kedves közönségünk!
Újból színházba hívjuk Önöket! Ezúttal egy zenés vígjátékot ajánlunk, melyet a Körúti színház színészei varázsolnak színpadunkra. Az előadás 2023. május 14-én lesz, jegyeket április 3-tól vásárolhatnak a helyszínen.
Nagyatádi Kulturális Központ
7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1.
0682/553320
info@nksk.hu

***

Szilágyi László – Zsákbamacska
zenés vígjáték

„Jegyezd meg, egy szerelem nálam legfeljebb három napig tarthat! Szombat: Ismerkedés, vasárnap: az úgynevezett szerelem, hétfőn: alászolgája! Kedden már akár ne is köszönjön!”-így gondolkodik Gáthy Ervin minden nőről, akit élet az útjába sodor. Egészen addig, amíg nem találkozik egy kedves, de rafinált vidéki kislánnyal, akibe bizony fülig beleszeret. Sári férjhez szeretne menni Gáthy-hoz, nincs is ennél nagyobb vágya és ebben az unokatestvére Ladányi Kont segít neki. De Sári férjhez adását Kont csakis pénzért vállalja el, hogy végre ő is feleségül vehesse imádott kedvesét, Reiner Mancit. Mancik anyja viszont sokkal királyibb férjet szán a lányának „egy Ladányi Kontnál”…

Szilágyi László darabja nyomán, Szabó Kristóf átiratában kidolgozott alakok kelnek életre: a válság kellős közepén az állásának elvesztésétől rettegő kispolgár; a vagyonát elkártyázó, urizáló dzsentri, aki kétségbeesetten próbál megjavulni és álláshoz, pénzhez jutni; vagy a gazdag bankigazgató felesége, aki bár műveletlen, de két kézzel szórja a pénzt. Hát ebbe világba csöppen majd bele a vidék nyugalmából Sári, aki nem fogadja el a nagyvárosi erkölcsöket, hanem találékonyságával és ravaszságával törekszik célja elérésére. A darab két helyszínen játszódik, a Budapesti Műjégpályán és Mátraszéplakon a Sportszállóban.

Kovács Sári – Placskó Emese
Reinerné – Vándor Éva / Esztergályos Cecília
Gáthy Ervin – Pecsenyiczki Balázs
Herczeg Ede – Szabó Kristóf
Manci – Karaivanov Lilla
Ladányi kont – Oroszi Tamás
Nózinger – Ráhm Dániel
Fraczák – Zsichla Dániel
Portás – Galambos Zoltán
Koreográfus – Sebestyén Csaba
Díszlet – Sejben Richárd
Rendezte – Galambos Zoltán

Kategóriák: Színház