NKSK Városi Sportcsarnok és Mudin Imre Sportcentrum

A 2000 novemberében átadott sportlétesítmény impozáns épülete a Szent István parkban, jól megközelíthető helyen áll. Az intézmény a kor színvonalának megfelelően ötvözi a többfunkciós használhatóság legfontosabb elemeit.  Az ezer fő befogadására alkalmas nézőtér három oldalról öleli körül a 45×24 méteres, parkettás, európai szabványoknak megfelelő küzdőteret, amelyben szinte valamennyi teremsport jó feltételekkel űzhető. Hitelesített kézilabda, szabványos méretű röplabda és kosárlabda pálya található itt. Ezen felül teremlabdarúgó bajnokságok, versenyek rendezésére is alkalmas. A sportcsarnokban hat öltöző, bírói öltöző, orvosi szoba, erőfejlesztő terem és sportolói klub található.
A délelőtti órákban, a városban működő iskolák iskolarendszerű testnevelésórákat tartanak a csarnokban. A délutáni időszakban a városban működő versenysportágak felnőtt, ifjúsági és utánpótlás csapatok edzéseinek, valamint bajnoki versenyek lebonyolításának ad helyet. Esti órákban szabadidős teremlabdarúgó csapatok bérlik a küzdőteret.

Téli hónapokban a szabadidősport keretein belül a város lakossága is igénybe veheti és lehetőség van a szabadtéri versenysportok téli edzéseinek megtartására.

Az intézményt 2012. április 1-én csatolták a Nagyatádi Művelődési Központhoz, így ma már NKSK Városi Sportcsarnok a hivatalos neve. A csarnok sportrendezvények mellett alkalmas városi programok és kulturális programok lebonyolítására is. Koncertek, fogadások, bálok, konferenciák, vásárok, kiállítások és színpadi előadások is kaptak már helyet az intézményben. Az épületben működő Vencel Söröző és Étteremben automata tekepálya áll a sportolni vágyók rendelkezésére. Az étterem napi kulturált vendéglátás mellett a nagy rendezvények teljes körű kiszolgálását is biztosítja.

Kapcsolat

NKSK Városi Sportcsarnok
7500 Nagyatád, Szent István park 2.
Telefon: 82/553-082
Email: sportcsarnok.nksk@gmail.com

Nyitvatartás

Hétköznap: 7-22 óráig
Hétvégén: sportprogramok, mérkőzések és egyéb rendezvények igénye szerint.