NKSK Városi Televízió és Atádhír hírportál

A Nagyatádi Városi Televízió 25 éve, az Atádhír pedig 4 éve működő média: a városban és környékén gyakorlatilag a nyilvánosság egyetlen fórumát jelentik. A televízió műsorait és a hírportál tartalmait ugyanaz a két-három munkatárs készíti. Míg az előbbi főként az idősebb korosztályhoz jut el, az utóbbit zömmel a 20-60 év közöttiek használják.

A Nagyatádi Városi Televízió (NVTV) 1996-ban jött létre, az adása Nagyatád 2300 valamint a kistérség 32 településének 1500 háztartásában fogható. Jelenleg általában heti 20 perc időtartamú saját gyártású műsort készít. Ezt alkalmanként további műsorok egészítik ki: jelentős városi események felvételről történő közvetítései; portré- és dokumentumfilmek; a képviselő-testület üléseinek közvetítései; az országos hosszú távú triatlonverseny közvetítése stb. Ezenkívül természetesen a képújság oldalain szintén találnak a nézők közérdekű információkat, programokat és hirdetéseket.
Az NVTV 2009. óta a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ intézményi keretein belül működik. 2014-ben a felújított művelődési központban kapott helyet a televízió, egy évvel később pedig új stúdiót avattak a munkatársak. 2017-ben újabb technikai fejlesztés valósult meg: egyebek között központi hálózati adattár épült ki, és 16:9-es képformátumra váltott a megjelenés.

Az NVTV saját Youtube-csatornát is működtet: több mint 2100 feliratkozója van. 2019-ben hetente 4600-nál is többen tekintették meg itt az NVTV videós tartalmait.

Az Atádhír, Nagyatád város hírportálja 2017 novembere óta működik. Naponta átlagosan négy friss hír és videó jelenik meg rajta. Továbbá a programok, az aktuális időjárás-előrejelzés, fotók és a helyi éttermek menükínálata ugyancsak megtalálható az oldalon. Az internetes lap kiegészül egy Facebook-profillal is: ezt több mint 7200 ember követi. Az Atádhír látogatottsága 2020. első negyedévében: átlagosan napi 3.536 egyedi felhasználó.

NVTV és Atádhír kapcsolat

7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1.
Tel.: 30/432-0092
E-mail: info@atadhir.hu
Web: www.atadhir.hu