NKSK Kulturális Központ

1973 óta működik a művelődési ház Nagyatádon. Az elmúlt évtizedek alatt megannyi szervezeti fejlődésen ment keresztül.  Először 2009. július 1-én történt jelentős változás az intézmény életében, amikor hozzácsatolták a városi televíziót.

Ezt követően 2012. április 1-én volt a következő jelentős átszervezés, amikortól a képviselőtestület döntése értelmében a Nagyatádi Városi Könyvtárat, a Nagyatádi Városi Sportcsarnokot, a Mudin Imre Sportpályát és a turisztikai irodát is beintegrálták a Nagyatádi Művelődési Központba. A korábbi feladatkörökkel együtt immár összesen nyolc szakterület koordinálása tartozik az egységes intézményhez. A szervezet új elnevezése Nagyatádi Kulturális és Sport Központ lett, hiszen a megváltozott feladatkörök mellett változatlanul működteti a Városi Múzeumot, a helyi televíziót, ellátja a művelődési ház szervezői funkcióit, valamint fenntartja a faszobrász alkotótelepet is. A széleskörű feladatellátás egy része kötelező önkormányzati feladat, a kisebb hányada olyan szolgáltatás, amely erősíti a lakóhelyhez kötődést, a helyi hagyományok ápolását, fejleszti a város közösségi életét és szabadidős programokat, színvonalas szórakozási lehetőségeket kínál.

A Kulturális Központ teljesen felújított épületét 2014. április 25-én, Nagyatád Város Napján adták át a nagyközönségnek. Az intézmény a mai kor követelményeinek megfelelő helyiségekkel, berendezésekkel és technikai eszközökkel rendelkezik. A Kulturális Központ színházterme 300 fő befogadására alkalmas, a két kisebb teremben 80, illetve 50 fő fér el kényelmesen. A Nagyatádi Kulturális és Sport Központ egyes intézményegységei az alapfeladataik ellátása mellett kiegészítik, segítik a társintézmények munkáját.

A város központjában álló intézmény közösségi események színtere, melyet a dolgozók igyekeznek élettel megtölteni és olyan programokat szervezni, amelyekkel színt és élményt csempésznek a látogatók mindennapjaiba.

Az NKSK küldetése ma is ugyanaz, mint megalakulásakor, amit már az elődök is megfogalmaztak: a közművelődés feladata az értékek megteremtésében, azok átadásában, közvetítésében, valamint megőrzésében valósul meg.

Kapcsolat:
7500 Nagyatád, Nagy Imre tér 1.
Tel.: 82/553-320, 30/202-3845
Email: info@nksk.hu

Nyári nyitva tartás:
Szerda – Csütörtök – Péntek
Irodák, ügyintézés: 8.00-16.00
Ügyelet: 16.00-19.00

Hétfő, kedd szünnap! Az intézmény nyitva tartása igazodik a rendezvények időtartamához is.