Nyílt hétvége a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Házban

Szerző: NKSK Közzétéve:

Kedves nagyatádiak, kedves érdeklődők!

Sok szeretettel várjuk Önöket a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház nyílt hétvégéjére. Az intézmény összes kiállítása ingyenesen látogatható.

Szeptember 16-án pénteken Ormai István, Nagyatád polgármestere tart „Történelem és történetek a téren” címmel előadást a város történetéről, változásairól és lehetőségeiről. Találkozás 17 órakor a Széchenyi parkban a Hősök szobránál, innen sétálunk át a galériába. Rossz idő esetén a teljes program a T25 Művészeti Galéria és Közösségi Házban lesz megtartva.

Szeptember 17-én szombaton 13-17 óra között az intézmény nyitva és ingyenesen megtekinthetők a kiállítások. Sok szeretettel várjuk Önöket!

**

A T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház ismert festők, grafikusok, képzőművészek munkái mellett emléket állít két Kossuth-díjas nagyatádi kötődésű művésznek is.

A művészeti galéria kiállításaiban Mezey Mária Magdolna és Krauman Erik nagyatádi festők munkái mellett megtekinthető Frank Eszter keramikus művész hagyatéka is. A képzőművészeti kiállító termek mellett nyomdatörténeti kiállítás nyílt és az egykori nagyatádi menekülttábor életébe is bepillantást nyerhetnek eM. Soós György dokumentarista gyűjteményén keresztül.

Az emeleten Durgó Tibor dokumentarista fotós Nagyatád történetét mutatja be képekben és művészi igényességű munkáin megjelenik a nagyatádi szoborpark közel ötven éves történelme. Rumi Attila szobrászművész munkái is szorosan kötődnek a szoborparkhoz, a művész nagyatádi éveihez.

Az emeleti kiállító teremben Varga Géza Ferenc szobrászművész, Ország László festőművész munkái mellett Polák Judit mesterien kidolgozott gobelinjei láthatóak Bencsik István jellegzetes szobrainak társaságában; mindezt művészien lezárják Dr. Nagy Miklós fotói. Bertók László emlékszobájába lépve megérint bennünket az irodalom szeretete a költő végtelen elkötelezettsége munkája, hivatása iránt.

**

T25 Művészeti Galéria és Közösségi Ház
7500 Nagyatád, Széchenyi tér 25.
0682/553320, info@nksk.hu