Boguda Szobrász Művésztelep

A Nagyatádi Szoborpark és Alkotótelep eredeti céljához hűen intézményünk folyamatosan együttműködik az ország több képzőművészeti felsőoktatási intézményével. 2004 óta a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Szobrász Szakával, a 2005-ös évtől pedig a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszékével ápolunk szoros szakmai kapcsolatot.

Az együttműködéseknek megfelelően alkotótelepünk lehetőséget és ideális helyszínt biztosít a szobrász szakos hallgatóknak, hogy nyári művésztelepi gyakorlataiknak eleget tehessenek. Az előzőleg az NKA-nál nyert pályázatok segítségével vásárolt eszközökkel olyan technikai feltételeket tudtunk biztosítani a fent említett egyetemeknek, illetve más felnőtt szobrászoknak, akik ez miatt (is) minden évben visszalátogatnak hozzánk, és maradandó munkát végeznek. A mostani pályázatnak köszönhetően 2019-ben a Baguda Szobrász Művésztelep látogatott el hozzánk 11 művésszel, kikről bővebb alább olvashatnak.

A jövőben is szeretnénk ezt a szakmai programot folytatni, az ide látogató alkotóknak megfelelő körülményeket, alapanyagokat biztosítani a zavartalan alkotáshoz.

baguda-szobrasz-muvesztelep